Rižoto sa Carnex pečenicom – Dražen Jakopović

14 namirnica <45min Srednje
  • pirinač 200g
  • Carnex pečenica 150g
  • crni luk 1 glavica
  • puter 80g
  • Maslinovo ulje 2 kašike
  • kocka za supu 1 komad
  • šampinjoni 100g
  • Paprika crvena 1 komad
  • kora limuna 1/2 limuna
  • neutralna pavlaka 1,5 dl
  • kačkavalj 150g
  • parmezan 20g
  • žumanca 2 komada
  • mešavina začina po ukusu
1.

U  šerpu sipati mesnu kocku, zatim  dodati  pirinač i nastaviti s kuvanjem dok pirinač ne nabubri.

2.

Crni luk iseći na kockice, a Carnex pečenicu na štapiće . Šampinjone na listiće ili četvrtine. Papriku naseći na  rezance ili kockice po želji.

3.

U tiganju otopiti kašiku putera pa dodati crni luk i kratko propržiti, zatim i pečenicu. Kad se pečenica malo poprži dodati šampinjone i papriku. Kad se to sve dobro propržilo dodati i pirinač. Sipati pavlaku za kuvanje i sve zajedno kratko prokuvati da bi suvišna tečnost uvrila.

4.

Skloniti s ringle i dok je još toplo dodati umućena žumanca, parmezan, rendanu koru limuna, kačkavalj, preostali puter i začine po ukusu pa sve zajedno dobro promešati. Gotovo jelo poslužiti toplo. Kod serviranja preliti sa malo maslinovog ulja da bismo upotpunili punoću jela.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.