Rižoto sa Grill kobasicom, vrganjima i parmezanom

12 namirnica <45min Srednje
  • pirinač 300g
  • Carnex grill kobasica 2 pakovanja
  • vrganji suvi 150g
  • Beli luk 2 čena
  • parmezan 100g
  • Senf 1 kašičica
  • kocka za supu 2 komada
  • Peršun svež 1 veza
  • puter 50g
  • Maslinovo ulje 50 ml
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Potopiti suve vrganje u ključalu vodu. Poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta.

 

2.

Staviti vodu da ključa. Kada provri voda, dodati kocku za supu i kuvati 5 minuta.

3.

Na suvom tiganju propržiti kobasicu 5 minuta. Dodati beli luk, a zatim i pirinač.

4.

Propržiti i dodati vrganje. Pržiti još koji minut, naliti belo vino i ostaviti da malo ukuva.

5.

Staviti kašiku senfa, promešati i nalivati supom rižoto. Kuvati rižoto uz konstantno mešanje 15-20 minuta. Probati da li je slano. Kada je pirinač kuvan, smekšao, dodati malo putera i šaku narendanog parmezana. Promešati i servirati toplo uz dodavanje peršuna.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.