Rolovana punjena salama od pilećih bataka

7 namirnica >60min Teško
  • pileći batak sa karabatakom 1,2 kom
  • Carnex čajna kobasica slajs 200 g
  • ruzmarin veza
  • majčina dušica veza
  • suve šljive 200 g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Pileće batake raseći i izvaditi kost. Batake potom čekićem razlupati i spojiti tako da dobijemo pravougaonik. Potom batake začiniti solju i biberom, posuti obilato začinskim travama i  na jedan kraj složiti Carnex čajnu kobasicu slajs, na nju suve šljive pa sve urolovati u salamu.

2.

Dobijenu salamu umotati u foliju i peći u zagrejanoj pećnici 45 min na 200 stepeni.

3.

Ispečenu salamu seći po ukusu na tanke kriške i služiti sa pire krompirom i sosom po želji.

rolovana

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.