Rolovane pileće viršle sa slajsovanim sirom sa tri umaka

15 namirnica <45min Lako
  • lisnato testo 500 g
  • Carnex pileća viršla 4 paketa
  • susam 50 g
  • integralno brašno 400g
  • belo brašno 300g
  • kvasac 1 kesica
  • šećer 1 kašičica
  • suncokret seme 100g
  • Carnex pileća prsa 200g
  • Kisela pavlaka 2dl
  • beli luk u prahu 1 kašičica
  • Svež krastavac 2 komada
  • Ulje jedna kašika
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Pomešati dve vrste brašna, integralno i belo i dodati malo soli. Ubaciti suncokretovo seme i malo bibera. Sve dobro pomešati, napraviti manju rupu u brašnu i sipati mlaku vodu, kvasac i šećer. Kada kvasac krene da peni, dobro umešati sve sastojke zajedno i dodati malo ulja. Umesiti testo da bude kompaktno. Ostaviti 1 sat da testo nadođe.

2.

Kada je testo naraslo, premesiti ga i staviti u modlu ili pleh, zatim u zagrejanoj rerni na 170 stepeni peći hleb 1 sat.

3.

Prohlađen hleb iseći na kriške, premazati pavlakom, zatim poređati pileća prsa i rendani krastavac staviti preko. Posuti malo belog luka i sveže mirođije.

 

4.

U manjoj posudi izrendati svež krastavac, sipati beli luk u prahu i naseckati mirođiju. Sve dobro promešati i dodati kiselu pavlaku.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.