Rožata sa krem karamelom

7 namirnica >60min Teško
  • mleko 0,5 l
  • Jaja 6 kom
  • šećer za smesu 100 g
  • kora limuna 1
  • rum crni kašika
  • vanilin šećer 2 kom
  • šećer za karamelu 100 g
1.

U posudi sa duplim dnom uz dodatak kašike vode otopiti šećer u karamelu. Karamelu izručiti u sufle činije u kojima se priprema kolač. Činije obložiti sa svih strana karamelom.

2.

Sve preostale sastojke staviti u dublju posudu i sa štapnim mikserom sjediniti. Masa ne sme da ima balone vazduha u sebi. Pripremljenu masu kroz cedilo sipati u činije.

3.

Kalupe složiti u dublju tepsiju, doliti vode do 2/3 činije i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 min.

4.

Rožatu po ukusu servirati sa dodatkom voća i karamele.

rozata-sa-krem-karamelom

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.