Rozbratna sa burgundskom garniturom

11 namirnica >60min Teško
  • rozbratna 1 kg
  • Carnex budimska kobasica 150 g
  • pečurke 150 g
  • crni luk arpadžik 150 g
  • Kisela pavlaka 2 dl
  • crveno burgundsko vino 2 dl
  • demi-glas sos 2 dl
  • majčina dušica 1 veza
  • peršun 1 veza
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Rozbratnu iseći na 4 jednaka komada, začiniti i opeći. U istoj posudi prodinstati posebno Carnex Budimsku kobasicu, potom luk arpadžik i na kraju pečurke.

2.

Na preostaloj masnoći od pečenja propržiti kašiku brašna i naliti sa demi-glas sosom, vinom, začiniti i kuvati dok se ne dobije jednolična gusta masa. Pred kraj dodati pavlaku, doterati ukuse i spojiti sa prethodno opečenom Carnex Budimskom kobasicom, lukom i pečurkama.

3.

Dobijenu garnituru preliti preko pripremljene i opečene rozbratne i servirati toplo.

4.

Uz jelo služiti pire krompir. Prijatno.

Rozbratna-sa-burgundskom-garniturom

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.