Rozbratna sa slatko-ljutim džemom i dimljenom pečenicom

10 namirnica >60min Teško
  • rozbratna 1,6 kg
  • ruzmarin 1 veza
  • Carnex dimljena pečenica 100 g
  • crveni luk 2 glavice
  • kupine 200 g
  • čili papričice 5 kom
  • žuti šećer 2 kašike
  • crveno vino 1 dl
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Rozbratnu iseći na četiri jednaka odreska pa marinirati senfom, biberom, maslinovim uljem, ruzmarinom i ostaviti 24 sata da se marinira u frižideru. Izvaditi je iz frižidera 2 sata pre pečenja da dostigne sobnu temperaturu da bi prilikom pečenja temperatura lakše dospela do središta mesa.

2.

Crveni luk iseckati na manje kockice i dinstati dok ne omekša, potom dodati čili papričice sečene na kolutove, posuti žutim šećerom i nastaviti dinstanje. Nakon 10 minuta dodati borovnice, naliti vinom i ostaviti da se udinsta dok sos ne dobije željenu strukturu.

3.

Tiganj zagrejati, potom premazati uljem, dodati glavicu belog luka presečenu na pola i grančicu ruzmarina pa potom dodati odreske mesa. Meso peći po želji i ukusu. Pred kraj obilato posuti biberom i preliti pripremljenim sosom. Služiti sa pireom od krompira.

rozbratna-sa-slatko-ljutim-dzemom-i-dimljenom-pecenicom

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.