Salata sa piletinom, mangom i grilovanom pancetom

10 namirnica <45min Lako
  • Zelena salata 2 glavice
  • pileći file 400g
  • mango 2 komada
  • Carnex panceta 200g
  • karamel u tubi 100ml
  • sušena banana 50g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Čeri paradajz po ukusu
  • Maslinovo ulje 50 ml
1.

Pileće grudi iseći na manje komade i grilovati u zagrejanom tiganju sa malo maslinovog ulja. Kada je piletina dobila zlatnožutu boju, izvaditi je iz tiganja i u istom ispržiti pancetu.

 

2.

Mango iseći po dužini i zaseći mesnati deo tako da kada se izvrne kora izgleda kao ježić.

3.

Zelenu salatu oprati i staviti u vanglu, ubaciti sečenu piletinu i pancetu. Lagano promešati. Dodati mango sečen na kocke.

4.

Servirati salatu u tanjir, preliti karamelom i maslinovim uljem. Posuti čeri paradajzom i začinskim biljem po želji.
 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.