Sendvič sa aromatizovanom piletinom

15 namirnica >60min Lako
  • kifle 4 kom
  • pileći file 400 g
  • Carnex buđola 200 g
  • dimljeni sir 200 g
  • Paradajz 200 g
  • Zelena salata 1 glavica
  • crni luk 2 glavice
  • Senf 2 kašike
  • čili prah po ukusu
  • soja sos 1 kašičica
  • kari 1/2 kašičice
  • Beli luk 2 čena
  • peršun 1 veza
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

U duboku posudu izmešati sve začine, senf i soja sos. Izdinstati crni luk sečen na rebarca pa dodati prohlađen prethodnoj masi. Pileći file iseckati na tanke tračice i dodati miksu začina, sve izmešati i ostaviti u frižideru oko 2 sata da se marinira.

2.

Kifle preseći na pola, pa opeći na zagrejanom tiganju, na njih složiti listove salate, prepečenu Carnex Buđolu i paradajz sečen na kolutove.

3.

Marinirano meso podeliti na 4 jednake gomile, potom svaku posebno peći na zagrejanom tiganju i konstantno mešati. Na kraju spojiti meso u jednaku gomilu i preko nje staviti listove sira da se otope.

4.

Tako pripremljeno meso složiti na prethodno opečenu kiflu, preseći na pola i služiti sa pomfritom.

sendvic-sa-aromatizovanom-piletinom

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.