Sendvič sa biftekom i džemom od crvenog luka

11 namirnica <45min Teško
  • bavarska kifla 4 komada
  • Carnex pikant kobasica 200 g
  • goveđi file (biftek) 600 g
  • paprika babura 2 komada
  • crveni luk 300 g
  • šećer žuti 2 kašike
  • aćeto balzamiko sirće 2 kašike
  • čedar sir 400 g
  • puter 100 g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Goveđi file iseći na tanke tračice, začiniti solju i biberom i opeći na zagrejanom tiganju. Paprike opeći sa svih strana, potom oljuštiti, iseći na tračice i začiniti. 

2.

Crni luk iseći na rebarca, staviti u zagrejan tiganj na malo ulja i lagano dinstati dok ne omekša. Potom dodati šećer i aćeto balzamiko, začiniti solju i biberom i nastaviti dinstanje.

3.

Bavarske kifle preseći uzduž, premazati puterom i kratko zapeći na zagrejanom tiganju. Potom u kiflu staviti opečeni goveđi file, Carnex pikant kobasicu, papriku i džem od luka. Preko toga složiti listove čedar sira i sve zapeći sa spoljne strane.

sendvič-sa-biftekom

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.