Sendvič sa dinstanom svinjskom butkicom

17 namirnica >60min Teško
  • Carnex dimljena butkica 1 kg
  • zemička 8 kom
  • crni luk 200 g
  • kupus 200 g
  • šargarepa 200 g
  • pavlaka 100 g
  • majonez 50 g
  • Beli luk 4 čena
  • goveđi fond 1 l
  • crveno vino 2 dl
  • Barbikju sos 50 g
  • vorčester sos 50 g
  • Zvezdasti anis 1 kom
  • aleva paprika kašičica
  • kim po ukusu
  • biber po ukusu
  • so po ukusu
1.

Svinjsku butkicu iseći na polovine ili četvrtine. U zagrejanu posudu sipati ulje, potom kratko prodinstati crni luk sečen na rebarca sa dodatkom belog luka. Dodati meso, potom goveđi fond, začine i sosove i sve zajedno dinstati na laganoj vatri. Meso povremeno podlivati sa goveđim fondom tako da se uvek dinsta,a ne kuva. Kad meso počne da se odvaja, doliti crveno vino i ostaviti da sve ukrčka, potom prohladiti i iscepkati na sitnije komade.

 

2.

Kupus iseckati, šargarepu narendati pa sve povezati sa miksom majoneza i pavlake. Začiniti solju i biberom i izmešati. 

3.

Zemičku preseći na pola, servirati meso i preko njega miks salate. Po ukusu dodati još barbikju sosa.

4.

Služiti sa pomfritom. Prijatno.

 

sendvic-sa-butkicom

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.