Slani kroketi sa pirinčem, sirom i pečenicom u umaku od sušenog paradajza

13 namirnica <45min Lako
  • pirinač 100 g
  • kačkavalj 100 g
  • prezla 100 g
  • Jaja 4 kom
  • Carnex pečenica 200 g
  • Majonez 50 g
  • sušeni paradajz 100 g
  • biber po ukusu
  • so po ukusu
  • rukola 50 g
  • suvi origano 1 kašičica
  • Ulje 100 ml
  • Dimljeni program i slanine 1
1.

U kipuću vodu sipati pirinač prethodno opran u nekoliko voda. Smanjiti vatru i sa poklopcem kuvati 10 minuta. Ostaviti sa strane da nabubri i da se prohladi.

2.

U dublju vanglu staviti sečenu pečenicu, zatim prezle, pirinač, jaja, rendani kačkavalj i origano. Posoliti i pobiberiti. Dobro izmešati i formirati krokete u obliku pravougaonika.

3.

U pliću šerpu sipati ulje i staviti da se greje na slabijoj vatri. Kada je ulje dobilo željenu temperaturu, spuštati krokete da se prže po 2-3 minuta sa svake strane. Ispržene krokete staviti na salvetu da se procede od ulja.

4.

U manju činiju staviti sitno iseckati sušeni paradajz, zatim dodati majonez i malo bibera. Sve dobro izmešati i servirati na dnu činije.

5.

Dekorisati rukolom i svežim biljem, preliti sa par kapi ulja.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.