Slani šareni mafin sa mocarelom i buđolom

14 namirnica >60min Srednje
  • kukuruzno brašno 300 g
  • belo brašno meko 100 g
  • prašak za pecivo 1 kesica
  • mleko 2 dl
  • kisela voda 1 dl
  • spanać 200 g
  • šargarepa 2 komada
  • Mocarela 125 g
  • Carnex buđola 200 g
  • Jaja 3 komada
  • Ulje 1dl
  • so po ukusu
  • susam 1 kašika
  • Suvomesnati proizvodi 1
1.

U duboku posudu sipati kukuruzno brašno, belo brašno, so. Sve dobro sjediniti.

2.

Buđolu iseći na krupnije komade, šargarepu na kocke i dodati u mešavinu brašna. Zatim dodati jaja, odmrznut spanać, mleko, ulje i kiselu vodu. Prašak za pecivo sipati preko i sve dobro promešati. Ostaviti masu da odstoji još par minuta na sobnoj temeperaturi.

3.

Modlu sa korpicama napunjenim ovim prelivom staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni. Preko svakog mafina ubaciti po par komadića mocarele, posuti susamom i staviti da se peku mafini narednih 30-35 minuta.

4.

Gotove mafine izvaditi da se prohlade i servirati deci.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.