Smajli doručak u tanjiru sa pilećom pašteta

10 namirnica <30min Lako
  • paprika babura 2 kom
  • krastavac 2 kom
  • šargarepa 2 kom
  • kelj 1 glavica
  • Carnex pileća pašteta 4 kom
  • Tost hleb 1 pak
  • Jaja 4 kom
  • crne masline 100 g
  • kukuruz šećerac 100 g
  • crveni luk 1 kom
1.

Dobro oprati kelj, krastavac, šargarepu i papriku. Dok se povrće pere i listovi kelja čupkaju, staviti šerpicu sa jajima i kuvati ih narednih 7-8 minuta.

2.

Kada su se jaja skuvala oljuštiti ih i iseći na kolutove, jer će vam biti potreban oblik očiju. Šargarepu oljuštiti i iseći na štapiće. Papriku iseći na kolutove, zatim krastavac na polumesece.

3.

Istostirati tost hleb i čašom izvući manji polumesec. Preko tosta namazati pileću paštetu i postaviti kukuruz šećerac kao zube.

4.

Na veliki tanjir poređati kelj kao kosu, kolutove paprike iseći na pola i staviti kao uši, zatim od šargarepe sečene na tračice napraviti obrve. Kolutove jaja koristiti za oči, preko staviti krastavac i crne masline za zenice, a nos formirati od delova crvenog luka. Konturu lica napraviti od kečapa ili od sečene paprike koja vam ostane.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.