Sote Stroganoff

11 namirnica >60min Teško
  • goveđi file 800 g
  • Carnex suva svinjska pršuta
  • crni luk 200 g
  • kiseli krastavac 200 g
  • pečurke 200 g
  • Kapar 20 g
  • Senf 1 kašika
  • demi-glas sos 2 dl
  • Kisela pavlaka 1 dl
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Goveđi file iseći u obliku štapića, začiniti i blago posuti brašnom, potom male količine filea opeći kratko u tiganju. File ne sme biti prepečen.

2.

Na preostaloj masnoći od pečenja propržiti crni luk, dodati pečurke sečene na listiće i pred kraj kisele krastavce, kapare i Carnex suvu svinjsku pršutu. Naliti masu demi-glas sosom, dodati kašiku senfa i opečeno meso. Sve kratko prokuvati i doterati ukuse solju i biberom.

3.

Posudu skinuti sa grejnog tela i umešati kiselu pavlaku. Služiti sa kuvanim pirinčom.

Sote-Stroganoff

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.