Špagete ala Micek sa pancetom - Dražen Jakopović

15 namirnica <30min Srednje
  • špagete 500 g
  • Carnex panceta 150 g
  • Carnex buđola 150 g
  • crni luk 1 glavica
  • paprika žuta 1 komad
  • celer 100 g
  • belo vino 1/2 dl
  • Beli luk 2 čena
  • Paradajz pelat 200 g
  • parmezan 1 šoljica
  • Maslinovo ulje po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • ruzmarin po ukusu
  • šećer 1 kašičica
1.

U velikom zagrejanom tiganju na maslinovom ulju propržiti pančetu i buđolu. Dodati naseckani luk i prodinstati ga, nakon toga dodati celer. 

2.

Kad on omekša, dodati vino, pustiti da ispari, staviti i naseckani beli luk i nakon minut zgnječeni pelat. 

3.

Posoliti i pobiberiti. Kuvati nepokriveno na slaboj vatri 20-ak minuta, dok se umak ne zgusne. U međuvremenu skuvati testeninu al dente. Ocediti je, preliti umakom i dodati narendan sir. 

4.

Promešati i odmah servirati uz narendan sir.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.