Svinjski kare na kubanski način sa čajnom kobasicom - Zoran Kesić

13 namirnica <45min Srednje
  • svinjski kare 700g
  • rum crni 1 dl
  • nana 1 veza
  • pomorandža 3 komada
  • pirinač 200g
  • Carnex čajna kobasica 150g
  • halapenjo ljuta papričica 1 komad
  • korijander 1 veza
  • limeta 2 komada
  • crveni pasulj 2 konzerve
  • Ulje 50 ml
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Svinjski kare očistiti od žilica i zaseći nožem “džep”. U prorez ubaciti čajnu kobasicu.

2.

Staviti manju šerpu sa vodom i kuvati pirinač.

3.

Iscediti pomorandžu, zatim limetu, dodati malo seckanog korijandera i ljutu papričicu u dublju posudu. Sve dobro promešati.

4.

Svinjski kare iseći na šnite debljine jednog prsta i grilovati u tiganju na slabijoj vatri 3-4 minuta sa svake strane. Kada je meso ispečeno, preliti ga nadevom iz činije i krčkati još par minuta.

5.

Pirinač sjediniti sa pasuljem, iseći peršun i sve pomešati.

6.

Servirati u tanjir prvo pirinač sa pasuljem, zatim meso i ostatak sosa preliti preko mesa i pirinča. Dekorisati rendanom korom pomorandže i korijanderom.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.