Tart od kukuruznog brašna i krompira sa prazilukom, budimskom kobasicom i čedarom

12 namirnica >60min Lako
  • kukuruzno brašno 300 g
  • belo brašno 100 g
  • puter 150 g
  • kari 1 kašičica
  • Krompir 3 kom
  • praziluk 1 kom
  • Carnex budimska kobasica 200 g
  • čedar sir 100 g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Kisela pavlaka 2 dl
  • Suvomesnati proizvodi 1
1.

Oljuštiti krompir i staviti ga u vodu da se kuva. Nakon 30 minuta skuvani krompir izvaditi iz vode i ostaviti da se prohladi. 

2.

U dubljoj posudi pomešati kukuruzno brašno i belo brašno, dodati soli i karija. Ubaciti smekšali puter na sobnoj temparaturi i malo vode. Sipati rendani kuvani krompir i sve dobro umesiti da testo bude kompaktno. Ostaviti u frižideru da se malo stegne.

3.

Iseckati praziluk na krupnije komade i staviti u manju činiju. Sipati kari, kiselu pavlaku i malo soli i bibera. Ubaciti kolutove budimske kobasice sečene na pola. Sve izmešati.

4.

Testo razvući u činiju i sav nadev sipati preko testa. Dodati još malo budimske kobasice i staviti da se peče u rerni na 200 stepeni 35 minuta. Služiti toplo.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.