Tart od limuna

7 namirnica >60min Teško
  • brašno 280 g
  • puter 125 g
  • Jaja 6 kom
  • žumanca 7 kom
  • šećer 400 g
  • slatka pavlaka 450 g
  • limun 4 kom
1.

Omekšali puter na sobnoj temparaturi mutiti sa 80 g šećera dok se ne dobije jednolična penasta masa, pa u to dodati 2 cela jaja i nastaviti sa mućenjem. Potom masi dodati prosejano brašno i nastaviti sa mućenjem. Dobijeno testo ostaviti da odmori pola sata, potom razviti u modlu i peći 15 minuta samo testo koje smo izbockali viljuškom.

2.

Dok se testo peče pripremiti fil. U dubljoj posudi mutiti cela jaja i žumanca, šećer i neutralnu pavlaku vodeći računa da se ne stvara pena, nego masa samo meša. Dodati slatku pavlaku i sok od limuna, potom narendati koru od dva limuna i sve izmešati.

3.

Dobijenu masu izliti u delimično pečeno testo i sve zajedno peći na 120 stepeni još pola sata.

Tart-od-limuna

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.