Zapečena gnezda od nudli i ćuftice sa Posebnom salamom, sirom i prezlama

12 namirnica <45min Srednje
  • Carnex pariska salama 200 g
  • nudle 2 pakovanja
  • Jaja 2 kom
  • prezla 100 g
  • kačkavalj 200 g
  • pelat 2 konzerve
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • šećer 1 kašičica
  • tikvica 2 veća kom
  • Ulje 50 ml
  • Šunke 1
1.

Iseckati parisku salamu na sitnije kocke i staviti u manju činiju. Dodati sitno seckan sir, prezle i jaja i sve dobro promešati. Posoliti i pobiberiti. Formirati kuglice i ostaviti ih u frižideru.

2.

U manju šerpu sipati pelat sa malo soli i šećera da se kuva na slabijoj vatri. Nakon 20 minuta skloniti sos sa strane i ostaviti da se prohladi. U ketleru zagrejati vodu do ključanja i preliti preko nudli i ostaviti da nabubre 5-10 minuta.

3.

U zagrejani tiganj sipati ulje i pržiti ćuftice sa pariskom salamom dok ne postanu braonkaste boje. Kada su sve ćuftice ispečene, izvaditi ih sa strane a u tiganj staviti sečene tikvice na kolutove pa i njih propžiti par minuta sa svake strane.

4.

Četkicom išarati tanjir crvenim sosom, zatim servirati pržene tikvice, preko njih staviti gnezda od nudli i u njih spustiti ćuftice kao jajašca neke malene ptice. Sitno iseckati mirođiju i posuti preko gnezda.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.