Zapečene polutke paprike sa miksom Novosadske salame, graška i sira

8 namirnica <45min Srednje
  • paprika babura 4 kom
  • Carnex novosadska salama 200 g
  • grašak 100 g
  • Beli sir 100 g
  • vlašac 1 veza
  • crne masline 100 g
  • Ulje 1 kašika
  • Salame i parizeri 1
1.

Iseći novosadsku salamu na manje kocke i pomešati sa očišćenim graškom. Vlašac iseći na manje komade, a crne masline odvojiti od koštice.

2.

Paprike iseći na polovine i očistiti od semenki. Nadev od novosadske salame, graška i maslina obogatiti belim tvrdim sirom koji je prethodno izlomljen.

3.

Zagrejati rernu na 200 stepeni, papir za pečenje staviti na pleh, paprike rasporediti po plehu i popuniti papriku nadevom. Preliti uljem i staviti da se peče narednih 20 minuta.

4.

Pečene paprike služiti tople i preliti sa malo ulja.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.