3 nesvakidašnja načina da pripremite jaja

20.10.2017

Ponestalo vam je ideja za doručak? Ukoliko vam je dosadilo da uvek spremate jaja isti način, naučite kako da se kreativno poigrate sa sastojcima i proširite svoj kulinarski repertoar. Jaja se mogu kombinovati na bezbroj načina, a mi vam donosimo tri recepta za gastro uživanje sa jajima u glavnoj ulozi.

Osetite vatreni duh Meksika u domaćoj atmosferi

meksicki-dorucak

Ukoliko ste pravi gurman, ovaj recept će vam sigurno postati omiljen nakon prvog zalogaja.

Pečurke iseckajte na četvrtine, paradajz na kriške i papričice na kolutiće. Potom na zagrejanom tiganju kratko propržite Carnex čajnu kobasicu sa čili papričicama. Dodajte pečurke i paradajz i ostavite da se zapeku sa donje strane, pa potom okrenite. Tako pripremljenoj masi dodajte jaja, preko crni pasulj koji je izmešan sa tabasko sosom i vuster sosom. Posudu poklopite i ostavite na tihoj vatri par minuta. Meksički doručak poslužite sa prepečenim hlebom i uživajte u oboku koji će sigurno ispuniti sva vaša očekivanja!

Jaja u kornetu

jaja-u-kornetu

Korneti sa kremom od žumanaca i pečenicom razigraće sva vaša čula! Za pripremu ovog jednostavnog recepta potrebno vam je manje od pola sata a rezulatat će vas ostaviti bez daha.

Isecite pečenicu na šnite debljine prsta i grilujte ih u suvom tiganju. Dok grilujete pečenicu, stavite jaja da se skuvaju, 7 minuta. Tako skuvana jaja oljuštite i ohladite. U manju posudu izrendajte žumance i dodajte sirni namaz. Sve dobro promešajte i ostavite sa strane. Zatim isecite paradajz na kriške, rotkvice na kolutove i papriku na rebarca. Pripremljenim namazom nafilujte kornete, po malo mix zelenih salata, zatim dodajte grilovanu pečenicu, ubacite rotkvice i paradajz. Sve prelijte prelivom i servirajte na tanjir.

Oblaci od jaja koji su osvojili Instagram

oblaci-jaja

Ovom nesvakidašnjem obroku sigurno nećete moći da odolite! Food blogeri prognoziraju da će oblaci od jaja postati neprolazan gastro trend! Izgledaju neodoljivo, ali verovatno se pitate u čemu je tajna njihovog ukusa?

Ova jaja je zapravo veoma lako napraviti. Prvo treba da razdvojite žumanca od belanaca, koja ćete potom umutiti kao kada spremate puslice. Zatim, u belanca možete po želji staviti sir, seckanu šunku ili neki drugi dodatak, a zatim ćete ih u formi oblaka poređati po plehu za pečenje, pritom ostavljajući prostor u sredini gde će kasnije doći žumance. Nakon 5-10 minuta, dodajte i žumance i vratite sve u rernu na još nekoliko minuta pre serviranja.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.