Beskvasni hleb sa namazom od Carnex paštete sa povrćem

12 namirnica <30min Lako
  • speltino brašno 200g
  • raženo brašno 200g
  • Mix semena golice, suncokreta i lana 100g
  • mlaka voda 4dl
  • soda bikarbona kašičica
  • so po ukusu
  • sok od jednog limuna 1 komad
  • Maslinovo ulje 0.5dl
  • Carnex pašteta sa povrćem 200g
  • Radič glavica
  • ananas 400g
  • zelene masline po ukusu
1.

U odgovarajuću posudu dodati sve suve sastojke i izmešati, potom dodati sok od limuna i maslinovo ulje. Dodavati vodu u malim količinama i stalno mesiti. Testo ostaviti oko dva sata da testo odmara. Prabaciti u odgovarajuću tepsiju i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok hleb ne dobije zlatnu koru. Ostaviti umotan u krpu da se prohladi.

2.

Radič iseći na sitnije komade, dodati maslinovo ulje i malo limunovog soka. Ananas opeći na gril tiganju.

3.

Hleb iseći na kriške, potom premazati Carnex paštetom sa povrćem, dodati začinjen radič i kolutove ananasa. Služiti uz sveže ceđen mix citrusa.

Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.