Bogata domaćinska pljeskavica

11 namirnica >60min Srednje
  • ćevap meso 800 g
  • carnex dimljeni vrat 100 g
  • Carnex panceta 100 g
  • dimljeni sir 200 g
  • crni luk 1 glavica
  • Beli luk 2 čena
  • ljute papričice 2 kom
  • tucana paprika 1 kašika
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • kajmak 100 g
1.

Carnex pancetu i Carnex dimljeni vrat iseckati na sitne kockice. Takođe dimljeni sir, crni luk i ljute papričice, a beli luk protisnuti kroz presu. Ovako isečene namirnice dodati ćevap mesu, potom začiniti po ukusu i sve izmešati.

2.

Tako dobijenu masu podeliti na četiri ili osam jednakih delova, pa od svakog napraviti pljeskavicu.

3.

Tako pripremljene pljeskavice po ukusu peći na roštilju ili gril tiganju, pa služiti sa kuglom kajmaka i sa pečenim krompirom ili pomfritom.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.