Bogata pizza iz tiganja

11 namirnica >60min Teško
  • pšenično brašno 400 g
  • suvi kvasac 1 kesica
  • so po ukusu
  • šećer 1 kašičica
  • Maslinovo ulje 2 kašike
  • mlaka voda 250 ml
  • Paradajz pelat 300 g
  • bosiljak 1 veza
  • Carnex kulen 100 g
  • Carnex Budimska slajs 100 g
  • Mocarela 200 g
1.

U duboku posudu prosejati brašno, dodati kvasac, šećer i so pa sve izmešati. Dodati maslinovo ulje i vodu pa umesiti glatko testo. Ostaviti da naraste. Naraslo testo podeliti na 4 jednake jufke.

2.

U zagrejan i podmazan tiganj sa debelim dnom razvući testo, pa na njega dodati po ukusu začinjen blendovan pelat, složiti listove Carnex kulena slajs i Carnex budimske slajs pa na to narendati sir.

3.

Picu peći u zagrejanoj rerni na maksimalnoj temperaturi, dok testo ne porumeni po ivicama. Na gotovu picu dodati listove bosiljka. Služiti toplo.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.