Bogati sufle sa Carnex mini pilećom kobasicom

7 namirnica >60min Teško
  • slatka pavlaka 2,5dl
  • puter 100g
  • brašno 125g
  • Jaja 2 kom
  • parmezan 125g
  • prezle 20g
  • Carnex pileća kobasica 200g
1.

U dve posude odvojiti posebno belanca i žumanca.

Belanca sa dodatkom soli ulupati u čvrst sneg.

2.

U posudu sipati slatku pavlaku, potom dodati prosejano brašno i sve kuvati dok masa ne počne da se odvaja od zidova posude.

Skloniti sa grejnog tela pa umešati 2/3 putera.

Masu lagano propasirati kroz cedilo u posudu sa žumancima i sve sjediniti.

Dodati rendani parmezan i sitno sečenu Carnex mini pileću kobasicu.

Sve izmešati pa potom dodati ulupana belanca vodeći računa da mešanje bude nežno i da masa ne padne.

3.

Sufle činijice premazati puterom, posuti prezlama i u njih sipati pripremljenu masu do 2/3 posude.

4.

Suflee peći u rerni zagrejano na 180 stepeni oko sat vremena. U toku pečenja ne otvarati pećnicu. Tako dobijene suflee izvaditi iz posude i služiti tople.

Prijatno.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.