Brancin na drugačiji način

11 namirnica >60min Teško
  • brancin 4 kom manja
  • Carnex čajna kobasica 200 g
  • celer (stabljika) 200 g
  • stari sir 100 g
  • crveni luk glavica
  • Beli luk glavica
  • Maslinovo ulje po potrebi
  • tikvice 0,5 kg
  • paprika 0,5 kg
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Ribu dobro oprati sa spoljne strane, potom sa gornje strane ribu zaseći duž kičmenog stuba od glave do početka repa.

Kuvarskim makazama ili nožem iseći kičmeni stub i napraviti otvor sa gornje strane i izvaditi utrobu.

Ribu ponovo dobro oprati.

2.

Celer iseći na manje kockice, crveni luk na rebarca a beli luk na listiće.

Tako isečenom povrću dodati sitno sečen kulen, kockice hleba pa sve začiniti po ukusu.

Sa dobijenim nadevom puniti ribu. Preliti maslinovim uljem, pokriti folijom i peći 20 min na 200 stepeni.

Skinuti foliju i ribu zapeći sa gornje strane po želji.

3.

Tako pečenu ribu preliti maslinovim uljem i limunovim sokom.

Služiti sa grilovanim tikvicama i paprikom. Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.