Brzi hrono ručak sa Carnex dimljenom butkicom

10 namirnica <45min Srednje
  • Carnex dimljena butkica 1.8kg
  • paprika šilja 300g
  • crni luk 100g
  • Mix pečuraka 500g
  • tikvice 200g
  • bundeva 100g
  • Carnex svinjska mast 2 kašike
  • So morska krupna po ukusu
  • biber po ukusu
  • majčina dušica sveža veza
1.

Povrće oprati i očistiti, potom iseći na prigodne komade i složiti u odgovarajuću tepsiju.

Povrće blago začiniti, dodati Carnex svinjsku mast i podliti sa malo vode.

2.

Na tako pripremljeno i začinjeno povrće staviti Carnex dimljenu butkicu i ubaciti u zagrejanu pećnicu na 200 stepeni.

Nakon pola sata povrće izmešati, butkicu okrenuti i vratiti u rernu da se zapeče.

3.

Tako pripremljeno jelo služiti na odgovarajućem ovalu.

Carnex dimljenu butkicu uzdužno raseći i preliti saftom od pečenja.

Uz jelo servirati kriške prepečenog hrono hleba.

Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.