Burgeri u salati

13 namirnica >60min Teško
  • goveđe meso (vrat) 800 g
  • crni luk u prahu 10 g
  • Beli luk 2 čena
  • Carnex Dimljena slanina u omotu 200 g
  • Senf 100 g
  • vorčester sos 1 kašika
  • kisela voda 0,5 dl
  • tucana paprika po ukusu
  • biber po ukusu
  • so po ukusu
  • Ajzberg salata glavica
  • kiseli krastavac 100 g
  • Carnex svinjska mast
1.

Meso dan pre pripreme isecite na sitnije komade nožem, marinirajte sa senfom, lukom u prahu i belim lukom i vorčesterom. Ostavite u frižideru da se marinira. Potom na dan pripreme pomešajte odležalo meso sa sečenom slaninom, začinima po ukusu i sve sameljite na mašini za meso ili usitnite u čoperu.

2.

Tako dobijenu masu prebacite u duboku posudu i mesite dok se ne dobije homogena masa koja se lepi za prste. Od iste mase praviti nakvašenim rukama burgere željene debljine i oblika. Burgere peći u zagrejanom gril tiganju na svinjskoj masti.

3.

Burgere servirati na listovima salate premazane senfom sa dodatkom kiselih krastavčića.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.