Carnex giros

10 namirnica <30min Srednje
  • Tortilja 4 komada
  • Carnex panceta slajs 100g
  • Carnex mesni narezak 600g
  • crni luk 200g
  • majčina dušica po ukusu
  • ruzmarin po ukusu
  • So morska krupna po ukusu
  • biber po ukusu
  • tucana paprika po ukusu
  • Krompir 1 kg
1.

Na zagrejanom tiganju kratko opeći Carnex pančetu slajs sečenu na sitnije komade.

Izvaditi slaninu pa na preostaloj masnoći izdinstati crni luk sečen na rebarca dok ne omekša za oko 80 posto.

2.

U odvojenoj posudi na zagrejanom tiganju kratko pržiti sitno sečen Carnex mesni narezak sa začinskim biljem, potom dodati crni luk i preostale začine pa sve izmešati i ostaviti kratko na smanjenoj ringli da se ukusi sjedine

3.

Krompir oljuštiti, potom iseći oblike kao za pomfrit i pržiti u dubokom ulju. Tortilju zagrejati kratko na tiganju, potom puniti pripremljenom mesnom masom i dodati pomfrit. Servirati sa sosovima po želji. Takođe se jelo može servirati i u somunu ili u lepinji po želji.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.