Carnex novogodišnja salata

12 namirnica >60min Srednje
  • kukuruz šećerac 100 g
  • grašak 100 g
  • Carnex delikates kare 150 g
  • šargarepa 100 g
  • Krompir 100 g
  • kiseli krastavac 100 g
  • Jabuke 100 g
  • pavlaka 50 g
  • majonez 50 g
  • So morska krupna po ukusu
  • biber po ukusu
  • peršunovo lišće veza
1.

U posudi sa ključalom vodom zajedno blanširati kukuruz, grašak i šargarepu sečenu na kockice vodeći računa da se ne prekuvaju.

U posebnoj vodi kuvati opran krompir u ljusci.

Kuvan krompir oljuštiti, potom vlažnim nožem iseci na sitne kockice.

2.

Oljuštene jabuke, kisele krastavčiće i Carnex delikates kare u omotu iseckati na sitne kockice.

U dubokoj posudi spojiti sve namirnice, dodati sitno sečen peršun, pavlaku i majonez pa sve laganim pokretima izmešati.

Začiniti po ukusu.

3.

Tako napravljenu salatu servirati u odgovarajućoj činiji ujedno u malim posudama oblikovane po želji.

Ukrasiti po želji.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.