Carnex slasne kiflice

11 namirnica >60min Srednje
  • Brašno 1 kg
  • žumanca 2 kom
  • mleko 0,5 l
  • Carnex svinjska mast 2 dl
  • svež kvasac 1 komad
  • šećer 2 kašike
  • so po ukusu
  • Carnex svinjska mast 100g
  • Carnex namaz od šunke 240g
  • praziluk 200g
  • Jaja 2 komada
1.

U posudu sipati mlako mleko, dodati šećer i dve kašike brašna, sve razmutiti pa dodati izmrvljeni sveži kvasac.

Ostaviti pred kvas da naraste.

U odvojenu posudu dodati brašno, žumanca, otopljenu svinjsku mast i narasli pred kvas pa sve izmestiti.

Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za ruke.

Ostaviti da naraste, potom podeliti u dve jufke.

2.

Na malo zagrejanog ulja izdinstati sitno sečen praziluk, potom kad se prohladi dodati  Carnex namaz sa šunkom.

3.

Jufku razvući na pobrašnjenoj radnoj površini, premazati polovinom Carnex svinjske masti pa potom iseći na 16 trouglova.

Na svaki staviti pripremljeni fil od Carnex namaza sa šunkom i praziluka, potom smotati u kiflice i svaku složiti na pleh obložen masnim papirom.

Ostaviti 15 minuta na toplom da narastu, potom premazati ulupanim jajima i peći u pećnici zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene sa gornje strane.

4.

Kiflice služiti tople uz šolju mleka ili jogurta.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.