Ćurosi sa krem karamelom

10 namirnica >60min Teško
  • voda 0,5 l
  • puter 200 g
  • vanilin šećer 2 kom
  • brašno 300g
  • Jaja 3 kom
  • šećer 20 g
  • so po ukusu
  • Ulje za prženje
  • šećer u prahu 50 g
  • cimet po ukusu
1.

U duboku posudu sipati vodu i dodati puter, pa laganim zagrevanjem dovesti do ključanja.

Dodati prosejano brašno, šećer i vanil šećer, so pa sve dobro izmešati.

Kuvati dok se masa ne počne odvajati od zidova posude.

Tako dobijenoj masi dodavati jedno po jedno jaje muteći..

2.

Tako dobijenu masu prebaciti u dresir džak sa zvezdastim nastavkom.

Testo istiskivati u zagrejano ulje i makazama seći na željenu dužinu.

Peći do zlatno žute boje.

Nakon pečenja uvaljati u mešavinu cimeta i prah šećera.

3.

U zagrejanu posudu dodati šećer, potom karamelizovati vodeći računa da ne pregori. Kad se šećer otopi dodati iz par puta zagrejanu slatku pavlaku. Vratiti na grejno telo i mešati dok se sav šećer ne rastopi. Kad posudu skinemo sa grejnog tela, dodati na komadiće sečen puter potom izmešati.

4.

Ćurose služiti prelivene krem karamelom.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.