Delikatesni rižoto sa kozicama i Carnex pančetom

14 namirnica <30min Srednje
  • Kozice 600g
  • Carnex panceta 200g
  • praziluk 100g
  • grašak 100g
  • pirinač 300g
  • Povrtna kocka 1 kom
  • puter 100g
  • parmezan 50g
  • Sipino mastilo po ukusu
  • Beli luk po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • limun 1 kom
  • nana veza
1.

 U odgovarajućoj posudi prokuvati litar vode, dodati povrtnu kocku i oprane glave i ljušture od kozica. Sa leđnog dela mesa kozica izvaditi crnu nit.

2.

U zagrejanu posudu dodati polovinu sitno sečene Carnex pančete, sitno sečen praziluk pa sve prodinstati, dodati pirinač i zajedno dinstati par minuta.

Dodati grašak i meso kozica, potom nalivati malim količinama fonda vodeći računa da fond bude vreo tako da rižoto neprestano kuva.

Na oko 90% gotovosti jela doliti poslednju količinu fonda, izmešati i skloniti sa grejnog tela, dodati puter i parmezan i sve sjediniti.

Začiniti po ukusu. Preostalu Carnex pančetu propržiti na umerenoj temperaturi tako da dobijemo čips.

3.

Tako dobijen rižoto servirati u odgovarajući tanjir, preko po ukusu složiti par grilovanih kozica i čips od slanine.

Narendati koru limuna i preliti maslinovim uljem.

Ukrasiti svežom nanom. 

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.