Faširana šnicla sa buđolom i lukom u umaku - Milan Kalinić

15 namirnica >60min Srednje
  • mešano mleveno meso 700g
  • Jaja 3 kom
  • Carnex buđola 150g
  • prezla 150g
  • mleko 2 dl
  • crni luk 1 glavica
  • Beli luk 2 čena
  • slatka mlevena paprika 1 kašika
  • Paradajz pelat 2 konzerve
  • šećer 1 kašika
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Ulje 20 ml
  • peršun 1 veza
  • ruzmarin svež 1 grančica
1.

U dublju vanglu izručiti mešano mleveno meso, zatim jaja, sečenu buđolu na kocke, crni luk sečen na kocke, beli luk i ruzmarin sečen na sitne komade. Hleb iskidati na manje komade i naliti mlekom.



2.

Ubaciti hleb u meso, posoliti i pobiberiti. Formirati šnicle debljine prsta i prečnika oko 7-9 cm.

3.

Na malo ulja, propržiti jedan čen belog luka, zatim naliti pelatom i kuvati 30 minuta uz dodavanje šećera, soli i bibera. Pred prženje uvaljati ih malo u prezlu.

4.

 U zagrejanom tiganju na malo ulja pržiti šnicle sa svake strane po 7-8 minuta.

5.

Servirati na dnu tanjira sos, naseckati peršun i preko toga staviti šniclu.






Pročitaj još: trik za najukusnije pečeno meso!

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.