Fileti soma zapečeni u rerni

7 namirnica >60min Teško
  • som filet 1200 g
  • Carnex grill kobasica 280 g
  • crveni luk 2 glavice
  • Čeri paradajz 200 g
  • ruzmarin veza
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Filete soma začiniti solju i biberom i poprskati maslinovim uljem. Crveni luk iseći na rebarca i dinstati na zagrejanom tiganju, dodati Carnex grill kobasicu na kolutove, beli luk i nastaviti kratko sa dinstanjem. Kad sklonimo sa grejnog tela dodati čeri paradajz.

2.

Na radnoj površini razvući za svaki filet soma po jedan list pekarskog papira. Na papir podeliti u jednakim količinama pripremljenu masu, potom na masu složiti začinjen filet soma i preko njega staviti grančicu ruzmarina. Papir umotati tako da para ne može da izlazi.

3.

Ribu peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 25  min. Ribu služiti uz čašu belog vina. Prijatno.

fileti-soma

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.