Fokaća ala Carnex Budimska

12 namirnica >60min Lako
  • brašno 500 g
  • svež kvasac 1 kom
  • so 1 kašičica
  • šećer 1 kašičica
  • Maslinovo ulje 2 kašike
  • mlaka voda 300 ml
  • Carnex budimska kobasica 200 g
  • masline 100 g
  • Čeri paradajz 100 g
  • Beli luk po ukusu
  • ruzmarin 1 veza
  • So morska krupna po ukusu
1.

U posudi izmešati brašno, kvasac, so i šećer, pa naliti mlakom vodom i maslinovim uljem. Testo dobro umesiti i ostaviti da naraste.

2.

Naraslo testo prebaciti na podmazan pleh, razvući prstima i naizmenično u testo zabadati čeri paradajz, masline, grančice ruzmarina i Carnex Budimsku. Tako pripremljeno testo posuti krupnom solju, blago preliti maslinovim uljem i ostaviti da naraste oko 20 min.

3.

Tako pripremljeno testo peći u zagrejanoj pećnici na 220 stepeni dok ne porumeni sa gornje strane. Po ukusu fokaću premazati mešavinom belog luka i maslinovog ulja. Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.