Grašak sa grilovanim Carnex goveđim nareskom

12 namirnica >60min Srednje
  • grašak 500 g
  • crni luk 100 g
  • šargarepa 100 g
  • celer 50 g
  • Krompir 200 g
  • Carnex goveđi narezak 450 g
  • Carnex svinjska mast 30 g
  • paradajz pire 30 g
  • paradajz sok 200 g
  • mirođija po ukusu
  • So morska krupna po ukusu
  • biber u zrnu po ukusu
1.

U dubokoj posudi na otopljenoj Carnex svinjskoj masti dinstati sitno isečen crni luk.

Potom dodati na kockice isečenu šargarepu i celer pa nastaviti dinstanje.

2.

Dodati grašak i krompir isečen na krupnije kocke, naliti sa paradajz sokom i dodati paradajz pire pa ostaviti da se kuva.

Po potrebi dolivati vode.

Pred kraj kuvanja začiniti mirođijom, solju i biberom.

3.

U dubokoj posudi služiti tako pripremljen grašak sa dodatkom grilovanog Carnex goveđeg nareska.

Po ukusu dodati kašiku pavlake.

Prijatno.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.