Gratinirani karfiol na Parma način

11 namirnica >60min Srednje
  • karfiol 600g
  • parmezan 100g
  • Carnex suva svinjska pršuta slajs 200g
  • puter 50g
  • brašno 40g
  • mleko 0,5 l
  • Jaja 2 kom
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • žalfija po ukusu
  • čedar sir 100 g
1.

Karfiol blanširati u kipućoj slanoj vodi.

U dubokoj posudi otopiti puter, potom dodati brašno i kratko pržiti dok se ne izgubi miris brašna.

Naliti mlekom i izmešati žicom.

Kuvati dok se ne zgusne, potom skinuti sa grejnog tela i dodati jaja.

Izmešati i začiniti po ukusu.

2.

Na zagrejanoj posudi kratko propržiti sitno sečenu Carnex suvu svinjsku pršutu slajs, potom dodati sečenu žalfiju i naliti pripremljenim sosom.

U to dodati bareni oceđen karfiol, parmezan i sve izmešati.

3.

Prebaciti u vatrostalnu posudu pa preko narendati čedar sir i sve ubaciti u zagrejanu rernu na 180 stepeni pa peći dok ne porumeni sa gornje strane.

Služiti toplo.

Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.