Heljdopita

7 namirnica >60min Srednje
  • 1 pakovanje kora za pitu od heljdinog brašna
  • Jaja 5 kom
  • sitan sir 600 g
  • mleko po potrebi
  • soda bikarbona 1 kašičica (5 g)
  • Maslinovo ulje 1 dl
  • so po ukusu
1.

U dve činije odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca pomešati sa polovinom ulja, potom dodati sir, sodu bikarbonu i mleko pa sjediniti masu. Belanca ulupati u šam, pa spojiti sa prethodnom masom laganim pokretima tako da šam ne padne.

2.

U podmazanu tepsiju složiti par kora tako da prekriju tepsiju i vire preko toga pa kore poprskati mešavinom mleka i ulja. Na tako složene kore dodati pripremljen fil, prekriti ponovo korama i ponavljati postupak dok se ne potroše kore i fil.

3.

Kore koje smo ostavili da vire preko tepsije umotati ka sredini, prekriti sa poslednjom korom i staviti u zagrejanu pećnicu da se Heljdopita peče na 220 stepeni dok ne porumeni sa gornje strane. Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.