Humus

7 namirnica <30min Lako
  • leblebija 300g
  • tahini pasta 100 g
  • limun 2 kom
  • Beli luk 4 čena
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • soda bikarbona kašičica
1.

Leblebije potopite u hladnu vodu da odstoje preko noći. Sledeći dan ih procedite, operite i stavite u duplu količinu vode da se kuvaju uz dodatak sode bikarbone. Znaćete da su leblebije kuvane kada se na lagani pritisak zrno razdvoji na dve polovine. Sa leblebija skinite opnu jer ćete tako dobiti finiji i kremastiji humus.

2.

U blender dodajte leblebije, očišćeni beli luk, tahini pastu i nacedite dva limuna. Sve kratko blendujte, potom začinite po ukusu i po potrebi dodajte malo vode.

3.

Humus blendujte do željene gustine. Služite uz raženi hleb preliven maslinovim uljem.

humus

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.