Kanoli sa čipsom od čokolade

12 namirnica >60min Teško
  • brašno 450g
  • šećer 90g
  • puter 75g
  • cimet po ukusu
  • so po ukusu
  • belo vino 1 dl
  • Jaja 2 kom
  • belanca 1 kom
  • rikota sir 400g
  • šećer u prahu po ukusu
  • kora limuna 1 kom
  • čips od čokolade 100g
1.

U posudi izmešati rikota sir, šećer u prahu i koru od limuna.

Sve mešati dok se ne dobije jednolična masa.

Ostaviti u frižideru do dalje upotrebe.

2.

U dubokoj odgovarajućoj dubokoj posudi izmešati sve suve sastojke, dodati potom jaja pa preostale sastojke i puter.

Sve izmešati i sjediniti dok se ne dobije čvrsto testo koje se ne lepi za ruke.

Testo ostaviti da odstoji u frižideru.

Testo razviti, potom odgovarajućom modlom ili pobrašnjenom čašom vaditi iz testa krugove.

3.

Tako dobijene krugove obaviti oko aluminijumske modle, krajeve pritisnuti da se spoje pa potom pržiti u dubokom ulju do zlatno žute boje.

Skinuti sa modli i ohladiti.

4.

Tako dobijene kanole puniti pripremljenim sirnim nadevom, potom na krajeve dodati čips od čokolade.

Služiti uz lagano desertno vino.

Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.