Kiflice punjene džemom

9 namirnica >60min Teško
  • brašno 1 kg
  • Ulje 2 dl
  • Jaja 3 kom
  • mleko 0,5 l
  • sveži kvasac 1 kom
  • puter 125 g
  • so po ukusu
  • šećer kašika
  • džem od kajsija po ukusu
1.

U blago zagrejano (mlako) mleko dodati kašiku brašna i kašiku šećera pa dodati izmrvljeni kvasac, sve promešati i ostaviti prekriveno da naraste. U drugu posudu dodati preostalo brašno, ulje, 2 žumanca i so. Kad kvasac udvostruči masu dodati prethodno pripremljenoj masi i sve dobro umesiti. Testo ostaviti na toplom da naraste.

2.

Na radnoj površini premesiti naraslo testo, podeliti u 4-6 jednakih jufki (4-veće kiflice, 6 manje kiflice), pa svaku jufku raseći uzdužno na 8 jednakih trouglova. Svaki filovati džemom po ukusu i rolovati u kiflice.

3.

Tako pripremljene kiflice slagati na masan papir, premazati žumancima i preko narendati zamrznut puter. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.

kiflice-sa-dzemom

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.