Krema od sireva serviran u korpi od crvenog luka

15 namirnica <45min Srednje
  • crveni luk 4 glavice srednje veličine
  • Carnex delikaters kare u omotu 150g
  • slatka pavlaka 4 dl
  • gorgonzola 50g
  • čedar sir 50g
  • parmezan 100g
  • Plavi sir 150g
  • Rotkvice Veza
  • brokoli 200g
  • Čeri paradajz 100g
  • limun 1 komad
  • nana po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Maslinovo ulje 2 kašike
1.

U odgovarajuću duboku posudu sipati  litar vode, dodati kašičicu soli i polovine limuna. Kada voda prokuva u njoj kratko blanširati prethodno očišćen i prigodno izdubljen crveni luk. Nakon toga blanširati i brokoli.

2.

U odgovarajućoj posudi slatku pavlaku zagrejati, potom dodati narendane sireve i sve izmešati da se dobije ujednačena masa. Masu potom začiniti, skinuti sa grejnog tela dodati maslinovo ulje.

3.

Tako pripremljenu kremu servirati u korpicama od crvenog luka, dodati Carnex delikates kare u omotu sečen na prigodne komade i ukrasiti četvrtinama rotkve, čeri paradajza i cvetićima brokolija. Preko svega dodati svežu nanu i preliti maslinovim uljem.

Prijatno.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.