Lepinjice sa slasnom tapenadom

9 namirnica >60min Srednje
  • brašno 400 g
  • sveži kvasac 20 g
  • mlaka voda 2,5 dl
  • šećer 1 kašika
  • morska so po ukusu
  • Maslinovo ulje 0,5 dl
  • Carnex goveđa pašteta 200 g
  • peršunovo lišće veza
  • masline 150 g
1.

U posudu dodati mlaku vodu, šećer i dve kašike brašna. Sve izmešati pa u tu masu dodati kvasac i ponovo izmešati i ostaviti da kvasac naraste. U odvojenu posudu dodati preostalo brašno, dve kašike maslinovog ulja i narasli kvasac. Umesiti testo i ostaviti pokriveno krpom da naraste.

2.

Testo podeliti na 8 jednakih komada, pa svaki oblikovati po želji tako da u sredini ostane blago udubljenje. Lepinjice premazati uljem i staviti na tepsiju da ponovo narastu. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene.

3.

Masline sitno iseckati, peršun takođe. Dodati paštetu i maslinovo ulje pa sve izmešati. Dobijenim nadevom filovati lepinjice. Služiti tople uz šolju mleka. Prijatno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.