Lepršava salata za ceo dan

12 namirnica <30min Lako
  • Zelena salata glavica
  • paprika babura 2 kom
  • crveni luk 2 glavice
  • krastavac 1 kom
  • Paradajz 2 kom
  • Carnex domaća kobasica 310 g
  • jogurt 2 dl
  • limunov sok 1 kom
  • Maslinovo ulje 2 kašike
  • stari hleb 200 g
  • morska so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Zelenu salatu oprati u nekoliko voda, dobro osušiti pa potom iscepkati na manje komade.

Papriku iseci na rebarca, luk takođe.

Krastavac preseći uzduž, pa ploške.

Paradajz iseci na sitnije komade.

2.

Carnex domaću kobasicu iseći na manje komade, potom ispržiti na zagrejanom tiganju i ostaviti na ubrusu da se iscedi višak masnoće.

3.

U jogurt dodati maslinovo ulje, limunov sok i začine po ukusu pa preliti preko namirnica složenih u dubokoj činiji.

Preko svega dodati kockice prepečenog hleba.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.