Mafini sa stišnjenom šunkom i ajvarom - Ana Ćubela!

8 namirnica <45min Lako
  • Jaja 4 manja
  • raženo brašno 130g
  • ječmeno brašno 60g
  • Maslinovo ulje 4 kašike
  • ajvar 6 kašika
  • Carnex stišnjena šunka 90g
  • so 1 kašičica
  • prašak za pecivo 2 kašičice
1.

Šunku iseckati na kockice.

2.

Promešati suve sastojke, odnosno brašno, prašak za pecivo i so.

3.

U drugoj činiji umutiti jaja, a zatim polako dodati brašno. Mešati varjačom a ne mikserom da se smesa ne bi preradila. Dodati ajvar i šunku i sve opet promešati.

4.

U kalup staviti masni papir, može i peki papir. Kalup ne puniti do vrha. Rernu zagrejati na 210 stepeni.

5.

Sipati smesu za mafine i peći oko dvadesetak minuta.




Pročitaj još: Kulinarske tajne koje nisu zapisane ni u jednom kuvaru!

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.