Makaronsi

8 namirnica >60min Teško
  • šećer u prahu 200 g
  • bademovo brašno 110 g
  • belanca 3 kom
  • šećer 20 g
  • jestiva boja po izboru
  • slatka pavlaka 100 g
  • bela čokolada 200 g
  • Krem sir 100 g
1.

U posudi prosejte bademovo brašno i šećer u prahu pa sve dobro izmešajte da se sjedini. U drugu posudu dodajte belanca koja su odstojala na sobnoj temperaturi pa kratko mutite, dodajte kristal šećer i nastavite sa mućenjem dok se ne dobije čvrst šam. Tad dodajte po želji jestivu boju i dobro umutite. Postepeno dodajte mešavinu bademovog brašna i šećera i sve lagano izmešajte špatulom.

2.

Tako dobijenu masu dresir džakom istisnite u obliku dukata na pekarski papir, ostavite da se uhvati korica sa gornje strane oko sat vremena pa pecite u zagrejanoj pećnici 20 minuta na 130 stepeni. Makaronse ostaviti da se postepeno ohlade.

3.

Tako dobijenu masu dresir džakom istisnite u obliku dukata na pekarski papir, ostavite da se uhvati korica sa gornje strane oko sat vremena pa pecite u zagrejanoj pećnici 20 minuta na 130 stepeni. Makaronse ostaviti da se postepeno ohlade.

makaronsi

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.