Mix zelenih salata sa pinjolama i Carnex buđolom

11 namirnica <30min Lako
  • loso roso glavica
  • loso bjonda glavica
  • puterica salata glavica
  • pinjole 100 g
  • Carnex buđola 200 g
  • parmezan 100 g
  • Senf kašika
  • aćeto balzamiko sirće po ukusu
  • Maslinovo ulje po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Salate odvojiti od korena pa oprati, potom listove iscepkati na menje komade. Carnex buđolu iseći na slajsove pa opeći da bude krispi, pa izvaditi na ubrus da se ocedi.

2.

Pinjole opeći na suvom zagrejanom tiganju dok ne porumene. U posudu sipati senf, ulje i sirće, posoliti, pobiberiti i dodati Carnex buđolu izmrvljenu na sitnije komade. Sve dobro izmešati kuhinjskom žicom da se vinegret sjedini.

3.

U činiju za serviranje staviti salatu, dodati pripremljen vinegret sos pa preko dodati slajsove parmezana i opečene pinjole.

zelena-salata

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.