Mus od sira i sušenog paradajza

11 namirnica >60min Teško
  • neutralna pavlaka 200ml
  • mladi sir 200g
  • gorgonzola 50g
  • vlašac veza
  • sušeni paradajz 100g
  • Maslinovo ulje 1dl
  • peršunovo lišće veza
  • Carnex posebna kobasica 200g
  • Baget 1 komad
  • spanać 100g
  • so po ukusu
1.

Neutralnu pavlaku dobro ohladiti, potom ulupati u penu i dodati izrendanu gorgonzolu i mladi sir.

Dodati začine po ukusu i sitno sečen vlašac.

Dodati maslinovo ulje i sve izmešati.

2.

U blender dodati sušeni paradajz i maslinovo ulje, pa sve izblendovati. 

Dodati sitno sečen peršun i začiniti po ukusu.

Po potrebi dodati malo neutralne pavlake ukoliko je jak mus.

3.

Po mogućnosti stari baget iseći na prigodne kocke, potom preliti maslinovim uljem i izmešati.

Tako začinjen baget peći u umereno zagrejanoj rerni, potom dodati u blender i kratko izblendovati.

Carnex posebnu kobasicu iseći na sitne kockice i pržiti na umereno zagrejanom tiganju dok ne postane hrskava, potom spojiti sa izblendovanim bagetom.

4.

U odgovarajuću činiju ili čašu dodati sitno sečen spanać, potom mus od sira, na njega mus od paradajza i preko svega krambl od Carnex posebne kobasice.

Ukrasiti po želji i služiti rashladjeno. 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.